Zdravlje žene

Dijagnostika osteoporoze

Zlatni standard u proceni osteoporoze

 

Osteoporoza je rastući zdravstveni problem koji pogađa milione žena i muškaraca širom sveta. Troškovi lečenja posledica osteoporoze su enormno veliki, a uticaj na kvalitet života pacijenata može biti poguban.

 

Srećom, osteoporozu je moguće otkriti i lečiti. Testiranje je sigurna i neinvazivna metoda. HOLOGIC-ovi sistemi za koštanu densitometriju su osmišljeni na jedinstvenoj platformi koja obuhvata širok spektar pacijenata. Oni vam obezbeđuju ne samo superiorne dijagnostičke alate, koji služe za ranu detekciju i precizno određivanje terapije osteoporoze, već nude jednostavan softver za kompleksnu procenu zdravlja koštanog tkiva, evaluaciju fraktura pršljenova, procenu gojaznosti, vizualizaciju kalcifikacija u abdominalnoj aorti, koja može da indikuje bolesti srčanog sistema1, kao i mnoge druge kliničke aplikacije.

 

Bilo da sprovodite važna istraživanja, ili tek uvodite koštanu densitometriju u vašu kliničku praksu, HOLOGIC ima QDR sistem koji će zasigurno zadovoljiti sve vaše potrebe.

 

1 Wilson et al. Abdominal Aortic Calcific Deposits Are an Important Predictor of Vascular Morbidity and Mortality. Circulation. 2001;1529-1534.

Pretraga